Huid schimmelinfectie

Schimmelinfecties van de huid werden eerst ontdekt en geclassificeerd in 1839 door Schoelein. De oorzakelijke schimmels in dat geval was een Dermatofyt en werd later vernoemd Trichophyton schoenleinii. Dit was het eerste micro-organisme aangetoond dat infectie of ziekte bij de mens veroorzaken.

In 1925 ontdekte B. Shelmire huid gist veroorzaakt door candida en publiceerde zijn bevindingen in Arch. Dermatol. Syph. 12. hebben deze candida huid-infecties sindsdien het onderwerp van veel wetenschappelijke publicaties en studies.

De infecties vallen meestal onder drie categorieën:

1. oppervlakkige infecties veroorzaakt door gisten die de mogelijkheid hebben om het gebruik van keratine voor de menselijke voeding in de huid, haar en nagels.

2. huidinfecties dat gebeurd als gevolg van een traumatische gebeurtenis en de gisten konden koloniseren de bijbehorende site.

3. levensbedreigende systemische schimmelinfecties die vaak bij immuungecompromitteerde personen gezien worden.

De meeste van deze infecties worden veroorzaakt door dermatofyten die verder worden ingedeeld als hetzij Epidermophyton Microsporum en Trichophyton soorten. Deze gisten zijn verder sub ingedeeld onder deze belangrijkste soorten in ongeveer 40 andere ondersoorten op dit moment. De meeste van deze geclassificeerde pathogene schimmels vallen onder de tinea ondersoorten.

Volgens C. C. Kibbler; Jock itch, teennagel schimmel, roos, voetschimmel en ringworm, worden meestal veroorzaakt door een van de dermatofyten en infecteren van 10 tot 15% van de gehele bevolking van de werelden.

Oorzakelijke factoren voor Dermatofyt infecties zijn meestal geassocieerd met dieren, vooral katten, openbare zwembaden en openbare baden.

In gezonde individuen zijn candida albicans en candida tropicalis zelden geassocieerd met huid gist op gebieden van de huid die vrij van haar zijn. In deze gebieden zijn candida guilliermondii en candida parapsilosis meestal de boosdoeners.

In gebieden waar de huid aan, zoals de plooien van de huid, of waar er hoge warmte- en vochtigheidsmanagement, candida albicans is de meest voorkomende infectieuze gist.

Huid gist infecties zijn in verband gebracht met verhoogde bloedspiegels van de cholesterol. Bijvoorbeeld wanneer teennagel schimmel werd behandeld, cholesterolniveaus werden verlaagd. (British Medical Journal—1995) Dit zou natuurlijk betekenen, zonder twijfel, de schimmel bijgedragen aan de hoge cholesterol.

Professor AV Costantini, voormalig hoofd van de WHO, in 1994 vond dat cholesterol schimmel mycotoxinen in de bloedstroom als een immuunsysteem antwoord op deze toxine bindt. Ontdoen van de schimmel en je lichaam de overtollige cholesterol niet nodig.

Mensen met infecties van de longen bleken te lijden aan huid gist. Sommige kunnen zelfs lijken op huidkanker. (C. C. Kibbler) Candida albicans kan veroorzaken diaper huiduitslag en perleche, droge rode huid of gebarsten huid op de hoeken van de mond.

Andere huidziekten zoals psoriasis, acne, netelroos en eczeem niet lijken te hebben verband met een interne schimmel infectie. Maar wanneer mensen worden behandeld voor een schimmelinfectie die deze andere huidziekten, hun externe huidproblemen weggaan. Er zijn vele studies waaruit blijkt dat psoriasis is inderdaad een schimmel infectie veroorzaakt door de schimmel zelf of hun vrijgelaten in de bloedstroom mycotoxines. (AV Costantini 1994) Psoriasis is zogenaamd ongeneeslijke. Dit is gewoon niet zo.

C. C. Kibler gaat op naar bewijzen van de bovenstaande alinea door Constantini; De huid is het grootste orgaan in het lichaam. Het beschermt uw buik van buitenaf en wat nog belangrijker is uw buik weerhoudt steeds buitenkant. Het kan ook onthullen veel binnen gezondheidsproblemen omdat het ontslaat toxines in de vorm van zweet van het lichaam. Letsels van de huid kunnen soms vroege aanwijzingen van een interne systemische infectie te zijn.

Deze voorkomende schimmelinfecties van de huid kunnen invloed hebben op andere delen van het lichaam ook. U kan bijvoorbeeld hebben een ernstig geval van voetschimmel en breken in een uitslag op de palm van uw hand. De schimmel deed dit door het vrijgeven van mycotoxines in de bloedstroom, en de mycotoxinen beïnvloed de palm van de hand.

Het interne probleem is in de meeste gevallen te voorkomen. Meestal wordt het veroorzaakt door dieet, antibiotica, steroïden, geboortebeperking pillen of mogelijk inademen van schimmelsporen in de woning via de airconditioningsystemen.


Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License