Diagnose van schimmelinfecties van de huid

28 Feb 2016 17:56
Tags

Back to list of posts

De beste manier om te gaan is te nemen een huid schrapen of biopsie en kijken naar het onder een Microscoop voor de aanwezigheid van hyphae. Wees voorzichtig om de huid niet snijden wanneer het monster is genomen. Om dit te doen laat de patiënt vatbaar voor de gist invoeren van de bloedstroom, wat in de dood resulteren kan.

Vele, maar niet alle, van de dermatofyten zijn fluorescerend. Dus als u een ultraviolet licht overreden door de infectie en gloeit, het een Dermatofyt schimmels is. Echter niet alle deze soorten schimmels gloed onder UV-licht, dus dit niet een zeer nauwkeurige test is.

Culturen kunnen ook worden gehouden en gekweekt in een petrischaal en de groei kan microscopisch worden onderzocht op hun schimmeldraden. Hoewel deze methode erg nauwkeurig is, kan vaak duurt één tot drie weken voor een groot genoeg monster te groeien.

Vergeet niet dat schimmelinfecties van de huid vaak een teken zijn dat er iets mis in het lichaam is. Met dat in gedachten, mag ze niet lichtvaardig worden genomen.

Comments: 0

Add a New Comment

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License